Την Τετάρτη το νέο ραντεβού

Για την Τετάρτη ορίστηκε το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική μορφή των νέων περικοπών, ενόψει και της συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup στην Κύπρο την Παρασκευή. Σήμερα συναντάται με την τρόικα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,
ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα συναντηθούν και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. «Τα μέτρα πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να πείσει για την αποτελεσματικότητα του πακέτου μέτρων που προτείνει και δεν επιθυμεί οριζόντιες περικοπές». Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε πως η συνοχή της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη κι αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

«Δεν υπάρχει θέμα συνοχής της κυβέρνησης. Υπάρχει θέμα συνοχής της κοινωνίας. Εμείς στηρίζουμε τη χώρα», τόνισε από την πλευρά του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας «η σχέση μου με τον κ. Σαμαρά είναι εξαιρετική». «Δεν έχουμε "κλείσει"» εξήγησε για τα μέτρα ο κ. Βενιζέλος. «Και δεν έχουμε "κλείσει" διότι η τρόικα δεν έχει αποδεχθεί το σύνολο των μέτρων».

Εξάλλου, πηγές της Ιπποκράτους, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμούν ότι δεν θεωρείται βέβαιο πως και στη νέα σύσκεψη των τριών αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη θα «κλείσει» το ζήτημα της οριστικοποίησης του πακέτου των 11,5 δισ., προσθέτοντας ότι ίσως όμως υπάρχει πρόοδος και μια καλύτερη εικόνα σχετικά με το τι δέχεται η τρόικα και τι όχι.

«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι όποιες αξιώσεις της έχουν απέναντί τους μια τεμαχισμένη κοινωνία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επιμένοντας στην ανάγκη τα μέτρα να είναι δίκαια κι όχι άνισα. «Στόχος», πρόσθεσε, «είναι να μην ματώσουν άλλο τα χαμηλά εισοδήματα των πολιτών» και κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να αντιληφθούν ότι ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα