Την Τετάρτη ο διάλογος για τους μισθούς

Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Στο μη μισθολογικό κόστος βρίσκουν σημεία σύγκλισης, με τη ΓΣΕΕ να τονίζει πως δεν συζητά για τους μισθούς υπό την απειλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Η κυβέρνηση, πάντως, διαψεύδει μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση. Κατά της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λύση
και πως σημασία έχει να επιτευχθεί συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ αναφορικά με τον 13ο και 14ο μισθό, τονίζει πως πρόκειται για μια πτυχή της ελληνικής αγοράς εργασίας, μια  διαφορετική προσέγγιση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την οποία οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να δουν μαζί με τις άλλες δυσκαμψίες στην ελληνική αγορά εργασίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο 18,2% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο, έναντι 17,5% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή . Κάθε ημέρα του Οκτωβρίου έχαναν τη δουλειά τους 1.480 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 903.525 άτομα, ενώ οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 303.768 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα