Την Πέμπτη η συνάντηση Σαμαρά - Τρόικας

Στο διαχωρισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπράξιμες και μη προχωρά η κυβέρνηση, μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας. Στόχος είναι να επικεντρωθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός στις υποθέσεις που μπορούν να αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα και να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα. Από τα συνολικά 55 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών εκτιμάται ότι μπορούν να εισπραχθούν περί τα 11 δισ. ευρώ δλδ το (20%). Στο στόχαστρο της Αντιπολίτευσης εκ νέου η κυβέρνηση, ενόψει της αυριανής συνάντησης των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα οριστικοποιήθηκε για την Πέμπτη, 7 Μαρτίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί κάτι διαφορετικό στην εκ νέου συνάντησή του με την τρόικα», ενώ το ΚΚΕ σημειώνει πως «το τραγικό αστείο περί επαναδιαπραγμάτευσης πρέπει να τελειώσει».

Σε απόλυτη προτεραιότητα η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και η ανακούφιση των μακροχρόνιων ανέργων, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, που θα συναντηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

"Αν η κατάσταση δεν αντιμετωπισθεί θα απειληθεί με κατάρρευση ο κοινωνικός ιστός, ενώ θα δοκιμασθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων και τα φορολογικά έσοδα", επισημαίνουν πηγές του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα