Την παραίτηση Ρέσλερ ζήτησε το SPD

Κύμα αντιδράσεων εναντίον του στη Γερμανία έχουν ξεσηκώσει οι τοποθετήσεις του Φ. Ρέσλερ στο ζήτημα της ευρωπαϊκής κρίσης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η κριτική στο πρόσωπο του αντικαγκελαρίου από τη γερμανική αντιπολίτευση, η οποία έκανε λόγο για «ανευθυνότητα».

Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι επέρριψαν χθες -και με αφορμή την αρνητική αξιολόγηση των προοπτικών της γερμανικής πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο Moody' s- στον Φ. Ρέσλερ

ότι θέτει σε κίνδυνο την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας.

Ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Κάρστεν Σνάιντερ δε δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για απόλυση του Ρέσλερ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ο εν ενεργεία υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας θέτει τόσο ανεύθυνα σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων, τότε η καγκελάριος θα έπρεπε να τον απολύσει».

Οξεία κριτική δέχθηκε ο Φ Ρέσλερ και από τον επικεφαλής της Κ.Ο. των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt τόνισε ότι οι δηλώσεις Ρέσλερ «ανεβάζουν τα επιτόκια και κοστίζουν στη Γερμανία χρήματα και πιθανόν ακόμη και την πιστοληπτική της ικανότητα».

Οι επικρίσεις εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομίας όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης. Και ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Κλάους-Πέτερ Φλόσμπαχ δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt ότι δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση σε αυτό το χρονικό σημείο και συνέστησε σε όλους να επιδείξουν περισσότερη υπευθυνότητα.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα