«Τιμητική για μένα η 15η θέση»

Με τη φράση «τιμητική για μένα η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όχι για την ηγεσία μου», ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ότι αποδέχεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Πάντως, λίγες ώρες νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «ακραία προσχηματική» την απόφαση της Κουμουνδούρου να τον αποκλείσει από τις εκλόγιμες θέσεις, αποδίδοντάς την αποκλειστικά

στην «σκληρότητα της αποδόμησης της διαπραγματευτικής ανικανότητας» της κυβέρνησης Τσίπρα.

Λυπήθηκα που δεν δήλωσα «όχι» αντί για «παρών» στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, πρόσθεσε ο ίδιος μέσω ΣΚΑΙ, όχι για κάνω τον επαναστάτη, αλλά επειδή δεν μπορώ να σηκώσω στις πλάτες μου τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου για μειώσεις στις συντάξεις.

Ο κ. Μητρόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας ότι στο διάστημα αυτό «το ελληνικό ζήτημα πήγε πολύ πίσω».

Επίσης, νωρίτερα την Παρασκευή, μιλώντας στον Real 97,8 ο κ. Μητρόπουλος είχε δηλώσει πως κανείς δεν περισσεύει στον ΣΥΡΙΖΑ και πως όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη για τη νίκη στις εκλογές.

Επίσης, ο ίδιος επικαλέστηκε δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε μόλις χθες και τον δικαιώνει για τη φορολογική του υπόθεση.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει: «Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη μετά από δύο συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σύντροφος Αλέξης Μητρόπουλος.

» Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την ΚΕ περιλαμβάνει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση, εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα