Θρίλερ στις Βρυξέλλες

Σε εξέλιξη είναι συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των θεσμών, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι το Eurogroup θα αρχίσει αφού τελειώσει η συνάντηση με τους θεσμούς και μπορεί να καθυστερήσει.Εν τω μεταξύ, περίπου 3,5 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Euroworking Group. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο, ο οποίος πρόσκειται στην πλευρά
των δανειστών, μεταδίδει ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων παραμένει αβέβαιη. «Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι πολύ αβέβαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι προς ώρας δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Η αντιπρόταση των θεσμών, που απορρίφθηκε απο την ελληνική πλευρά - σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, ο οποίος λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η άρνηση σε ισοδύναμα μέτρα δείχνει ότι είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε αποχώρηση από τη διαπραγμάτευση, εάν δεν υπάρξει υπαναχώρηση από την πλευρά του ΔΝΤ.

Νωρίτερα οι τρεις θεσμοί είχαν συνάντηση με Κλάους Ρέγκλινγκ και Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, να δηλώνει πώς μένει πολλή δουλειά να γίνει σήμερα, και άλλο ευρωπαίο αξιωματούχο να λέει πώς θα φτάσουμε πάσει θυσία σε συμφωνία απόψε.

Σε αυτό το φόντο για τις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται πλέον στα χέρια των πολιτικών, υπογράμμισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κλας Κνοτ.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν λειτουργικές» ανέφερε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα