«Θρίλερ» με ομογενή βουλευτή

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων στην επαρχιακή έδρα Ίντι της Βικτόριας, καθώς η ομογενής βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, Σοφία Πανοπούλου-Μιραμπέλα, που κατέχει εδώ και 12 χρόνια την έδρα, απειλείται με ήττα. Μία ήττα που θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών, αφού η κ. Μιραμπέλα κατείχε την έδρα με διαφορά 9% και αναμενόταν να την κερδίσει άνετα και να αναλάβει το υπουργείο Βιομηχανίας.

Ο νέος πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, αναμένει να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση για να διαπιστώσει αν η κ. Μιραμπέλα θα διατηρήσει την έδρα της και να της δώσει το υπουργείο πριν ανακοινώσει

τη σύνθεση της κυβέρνησής του.

Οι προοπτικές για την ομογενή βουλευτή δεν είναι καλές. Σήμερα βρέθηκαν «1.000 ξεχασμένοι ψήφοι» που είχαν καταμετρηθεί, αλλά από «λάθος» δεν είχαν καταχωρηθεί υπέρ της ανεξάρτητης υποψήφιας Κάθι Μαγκουάν, η οποία προηγείται της κ. Μιραμπέλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαφορά μεταξύ των δύο. Η κ. Μαγκούαν είχε προβάδισμα 490 ψήφων και με τις 1.000 που θα προστεθούν η διαφορά θα φτάσει τις 1.490. Όμως, απομένει να καταμετρηθούν ακόμα 8.000 επιστολικές ψήφοι και η κ. Μιραμπέλα δεν αποκλείεται να κάνει την ανατροπή.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διεξαγωγής των Εκλογών, ίσως χρειαστούν άλλες 10 ημέρες έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση και σε μία τέτοια περίπτωση η ομογενής θα μείνει σίγουρα εκτός κυβέρνησης αν όχι και εκτόςΒουλής.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα