Θρίλερ εν πλω από φωτιά σε πλοίο

Αγωνιώδειςείναι οι εκκλήσεις των επιβατών τουφλεγόμενου πλοίου Νόρμαν Ατλάντικ για βοήθεια,μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στο γκαράζτου πλοίου, η οποία και επεκτείνεται.Τοπλοίο μεταφέρει 411 επιβάτες και ήδηκάποιοι έχουν κατέβει με σωσίβιεςλέμβους, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οιεπιβάτες- οι οποίοι έχουν εγκλωβιστείστο πάνω κατάστρωμα- δεν υπάρχουν άλλεςβάρκες και αρκετοί είναι οι άνθρωποιπου έπεσαν με σωσίβιο στη θάλασσα.Σύμφωνα με εκτιμήσεις το πλοίο έχουνεγκαταλείψει μέχρι στιγμής 150 άνθρωποι,και κάποιοι από αυτούς -περίπου 50- έχουνπερισυλεγεί από το φορτηγό SPIRIT OF PIRAEUSκαι ένα ιταλικό ψαροκάικο.

Οι υπόλοιποιβρίσκονται σε σωσίβιες λέμβους. Στηνπεριοχή βρίσκονται πλωτά του λιμενικούόπως και εναέρια μέσα, 5 ελικόπτερα καιένα C130,ενώθέμα χρόνου είναι να προσεγγίσουν καιπαραπλέοντα πλοία που σπεύδουν σεβοήθεια. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιαςμιλώντας νωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ 9,84, διευκρίνισε ότι η διάσωσηδεν μπορεί να γίνει από αέρος από ταελικόπτερα, αλλά μόνο από παραπλέονταπλοία.

Σύμφωνα με το υπουργείο ΔημόσιαςΤάξης σε λίγα λεπτά προσεγγίζει πλοίοτων Μινωικών Γραμμών, ενώ στην περιοχήφθάνει και το EuropaCruse.

Επίσης αναμένονται τέσσερα σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα αεροσκάφος c-130, και δύο φορτηγά πλοία.

Σεβοήθεια σπεύδουν και σκάφη και ελικόπτερατης Ιταλικής ακτοφυλακής, ενώ την πρόθεσήτης να στείλει βοήθεια εξέφρασε και ηΑλβανία.

Σύμφωναμε τις τελευταίες πληροφορίες, έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά ενώ όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα του πλοίου.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.

Το πλοίο Νorman Αtlantic που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας,ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες,222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Οπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων ΘεόδωροςΓαλιατσάτος, δήλωσε νωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ9,84, ότι ή Κέρκυρα είναι σε ετοιμότηταγια να περιθάλψει τους επιβάτες τουΝόρμανΑτλάντικ, που μεταφερθούν στο νησί. ΤοΝόρμαν Ατλάντικ- με 55 άτομα πλήρωμα 22Ιταλούς και 34 Έλληνες- εκτελούσε τοδρομολόγιο Πάτρα - Αγκόνα με ενδιάμεσολιμάνι την Ηγουμενίτσα.


Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα