Θλίψη για το μέλλον της Ελλάδας

Την θλίψη του για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την κρίση που μαστίζει την χώρα μας εξέφρασε άλλη μία φορά χθες, Κυριακή μεσημέρι, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος από το Χαράρε της Ζιμπάμπουε, σε εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν του η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ζιμπάμπουε, με αφορμή τα επτά χρόνια από την εκλογή του στο πηδάλιο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

«Η καρδιά μου πληγώνεται όταν βλέπω τι συμβαίνει στην
Ελλάδα», τονίζει ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος και συνεχίζει: «Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα, που χάρισε τον πολιτισμό στα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, να έχει καταντήσει σε αυτό το σημείο; Από την Ελλάδα γεννήθηκαν οι περισσότερες επιστήμες, αλλά τώρα την περιφρονούν... Ίσως γιατί κάποιοι δεν την φρόντισαν και την έφεραν σε αυτήν την δύσκολη θέση...».

Δεν έκρυψε πάντως την αισιοδοξία του για το μέλλον, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «θα έρθουν καλύτερες μέρες».

Το βράδυ της Κυριακής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β' είχε συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Δρ Ρόουαν Ουίλιαμς, καθώς συνέπεσε και οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες να πραγματοποιούν περιοδεία στη Ζιμπάμπουε αυτές τις ημέρες.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι στην οικία του αγγλικανού επισκόπου του Χαράρε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία που έχουν οι δύο εκκλησίες στην νοτιοαφρικανική αυτή χώρα, ενώ προσκάλεσε τον αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί και πάλι την έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ και ο αγγλικανός Επίσκοπος του Χαράρε.

Το Σάββατο το μεσημέρι, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, τίμησε μία από τις Ελληνίδες του Χαράρε που έχουν συμβάλει όσο λίγοι στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, την Αριάδνη Ψύλλου.

Η κα Ψύλλου, που έχει ήδη τον τιμητικό τίτλο της Αρχόντισσας των Εκκλησιών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τιμήθηκε από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο με τον Ταξιάρχη του Λέοντος του Αποστόλου Μάρκου, στο εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου, που έχει κατασκευάσει στην οικία της στο Χαράρε. Πρόκειται για μία γυναίκα που έχει αφιερώσει τον εαυτό της στη θρησκεία, έχοντας σπουδάσει και η ίδια θεολογία, διατηρώντας μία μεγάλη εταιρεία, αλλά μην ξεχνώντας την ίδια στιγμή να στηρίζει αποφασιστικά και καθοριστικά, εδώ και πολλά χρόνια, το έργο της τοπικής εκκλησίας, καθώς βεβαίως και την ελληνική ομογένεια.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο που στην θεία λειτουργία που ετέλεσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, στο άριστα φιλοτεχνημένο εκκλησάκι στον κήπο του σπιτιού της, το "παρών" έδωσε σχεδόν όλη η ελληνική παροικία του Χαράρε αλλά και πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο Αιγύπτιος πρέσβης στη Ζιμπάμπουε κ. Χάσεμ Χαλίλ, ο πρέσβης της Ρωσίας κ. Κουσάκωφ, ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στο Χαράρε Στέφανος Ιωαννίδης και πολλοί άλλοι, ενώ τον Πατριάρχη Θεόδωρο συνόδευα
Keywords
Αναζητήσεις
αριαδνη ψυλλου
Τυχαία Θέματα