Θεσσαλονίκη:

"Δικαίωμα στη Ζωή και Κοινωνική Αλληλεγγύη" είναι το θέμα των δεκαήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει από σήμερα η Επιτροπή κοινωνικής πολιτικής και υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο "Όταν οι ζωές συντρίβονται" του Βρετανού φωτογράφου Paul Wenham-Clarke, στον ισόγειο χώρο του κτιρίου διοίκησης ΑΠΘ.

Η έκθεση πραγματεύεται την απώλεια και τον πόνο που προκαλούν οι τροχαίες συγκρούσεις και επιδιώκει να παρακινήσει την αλλαγή της οδηγικής μας συμπεριφοράς, για τη διαφύλαξη της ζωής και της υγείας.

Από 15 έως 22 Μαίου έχει προγραμματισθεί εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα Τελετών του πανεπιστημίου και στις 23 Μαίου, ημερίδα με θέμα "Ισότιμη πρόσβαση στο ΑΠΘ για όλες και όλους".Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή, χωρίς περιορισμούς για λόγους αναπηρίας, υγείας ή άλλης διαφορετικότητας .

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με σεμινάριο ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας, την Παρασκευή 24 Μαΐου, στην αίθουσα σεμιναρίων 108 του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών. Πρόκειται για πιλοτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που απευθύνεται στο διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου και επιδιώκει να αποτελέσει τη βάση για τη δόμηση σεμιναρίων ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας για όλο το διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Αριστοτελείου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη,thessaloniki