Θεματικό αφιέρωμα

Από την Πέμπτη έως και τις 21 Νοεμβρίου φιλοξενείται στον κινηματογράφο Capitol-Ζέφυρος, κινηματογραφικό Φεστιβάλ, με αφορμή την συμπλήρωση 95 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Θα προβληθούν 18 ταινίες και ντοκιμαντέρ σταθμοί, με θέμα την επικράτηση των μπολσεβίκων.

«Θέλοντας να τιμήσουμε τα 95 χρόνια από την επανάσταση, επιλέξαμε μερικές από τις καλύτερες ταινίες των πρώτων χρόνων της Ρωσικής πρωτοπορίας, ώστε οι Έλληνες να απολαύσουν αυτού του είδους τον κινηματογράφο που άλλαξε τον κόσμο και την ίδια τη Ρωσία», δήλωσε ο υπεύθυνος διοργάνωσης του Φεστιβάλ Βελισάριος

Κοσσυβάκης στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου.

Όπως είπε, «είναι ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών όπως ο Αϊζενστάιν, ο Ντοβζένκο και σημαντικές ταινίες που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 10 καλύτερες όλων των εποχών, ανάμεσα στις οποίες το «Ποτέμκιν», ο «Οκτώβρης» και «H Μάνα Γη».

Είναι μια καλή η ευκαιρία λοιπόν, για τους Έλληνες σινεφίλ, να γνωρίσουν αυτού του είδους τον κινηματογράφο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Καθημερινά θα προβάλλονται 5 με 6 ταινίες κι έχουμε βάλει ημερήσιο εισιτήριο 6 ευρώ για όλες τις ταινίες, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στο κοινό να δει όσο περισσότερες μπορεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα