«Θέατρο Κατ' Οίκων»

Το Εθνικό Θέατρο έρχεται κοντά στις ευπαθείς ομάδες πολιτών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θέατρο Κατ' Οίκων», που εγκαινιάζεται σε λίγες ημέρες.

Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση, η οποία ξεκίνησε από τον Σωτήρη Χατζάκη στη Θεσσαλονίκη, κέρδισε το διεθνές ενδιαφέρον και τώρα επεκτείνεται και στην Αθήνα.

Ο
καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου, επεσήμανε ότι, η δράση αυτή έχει ως στόχο να φέρει το θέατρο κοντά στους ανθρώπους που για διάφορους λόγους, δεν έχουν πρόσβαση στη θεατρική πράξη και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και άλλων όμορων δήμων.

«Βρίσκουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι ακινητοποιημένοι στα σπίτια τους, ή βρίσκονται σε δυσχέρεια κίνησης από ασθένεια, ατύχημα ή για κάποιον άλλο λόγο και πάμε κατ' οίκων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ενέργεια εκτείνεται πλέον και πέρα των σπιτιών, σε Ιδρύματα, σε ΚΕΘΕΑ, σε φυλακές και σε ομάδες ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Είναι μια διαδικασία πολύ προσεγμένη που λέει ότι το θέατρο πρέπει να έχει μια παρηγορητική ματιά απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως αυτή τη στιγμή», επεσήμανε ο κύριος Χατζάκης.

Όσον αφορά στη διαδικασία, είπε ότι «μια ομάδα ηθοποιών του Εθνικού, προετοιμάζει, οργανώνει και πηγαίνει μονολόγους, διαλόγους, λογοτεχνικά κείμενα, ποίηση στους ανθρώπους αυτούς, επιλέγουν τι θέλουν να ακούσουν και στη συνέχεια οι ηθοποιοί προχωρούν στη δράση».

«Αυτό είναι η ουσία του θεάτρου και, τελικά, περισσότερο κερδισμένοι βγαίνουμε εμείς», κατέληξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα