«Θα υπάρξουν δυσάρεστες αποφάσεις»

Εθνική επιλογή είναι να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος σε συνάντησή του με την Ελληνίδα επίτροπο, Μαρία Δαμανάκη, σημειώνοντας πάντως ότι «θα υπάρξουν δυσάρεστες αποφάσεις, αλλά και ευκαιρίες». Εν τω μεταξύ, το νέο πολυνομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, που κλείνει τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου ενόψει και της δέσμης νέων μέτρων,
εξετάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Το οικονομικό επιτελείο εισάγει αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγησή τους, με έλεγχο ακόμη και των καταθέσεών τους. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που προβλέπει πληρωμή της εφορίας ακόμη και με ακίνητα, διατάξεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών, αλλά και την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων, με τους ιδιοκτήτες τους να απειλούν με κινητοποιήσεις.

Τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας το Μάρτιο επισείει, την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προς τους κοινωνικούς εταίρους, ζητώντας μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και καλώντας τους να διαπραγματευτούν μεταξύ τους για το θέμα των αμοιβών.
Keywords
Τυχαία Θέματα