Θα συναντηθούν την Τρίτη οι αρχηγοί;

Νέα σύσκεψη με τους κυβερνητικούς εταίρους αναμένεται να έχει εντός της εβδομάδας πιθανότατα και αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων του

Αντώνη Σαμαρά με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν επίσης τα μέτρα των 11,5 δισ. που αναμένεται να «κλειδώσουν», λίγο πριν την επίσκεψη της Τρόικας.

«Στηρίξαμε τον Σαμαρά όσο μπορούσαμε χωρίς μεμψιμοιρία και κομματική διάθεση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης πως αν η επικοινωνιακή και ουσιαστική στήριξη που δόθηκε τώρα, είχε δοθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η χώρα θα είχε διαφορετική κατάληξη συνολικά.

Μας περιμένει αρκετή δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι αναμένει τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπου θα συζητηθεί η εθνική στρατηγική και το πλαίσιο που θα κινηθεί η χώρα.
Έθεσε ως βασικό στόχο να αλλάξει το αρνητικό στερεότυπο της χώρας, ότι η Ελλλαδα, δηλαδή, δεν πετυχαίνει τους στόχους της. Αναφέρθηκε σε επιστολή που παρέδωσε στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην οποία αναφέρεται στο δρόμο που έχει διανύσει η χώρα και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να ενεργοποιηθούμε οι οργανωτικές επιτροπές ανασύστασης και υπογράμμισε πως δίνεται μεγάλο βάρος σε εκδήλωση της 3ής Σεπτέμβρη. Εκεί θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ. Εκεί επίσης θα γίνει αναφορά στη διακήρυξη του '74 και πως εκείνη η διακήρυξη απαντά στα σημερινά προβλήματα. Πρόσθεσε, δε, πως έν όψει του συνεδρίου θα απευθυνθεί στο σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως οι κκ Μανιάτης και Μπεγλίτης θα εκρποσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στην συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου υποψήφιος πρόεδρος είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου, στο Κεΐπ Τάουν. Οι κκ Μανιάτης και Μπεγλίτης θα πάρουν μαζί τους να παρουσιάσουν εκεί την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζα της Ιρλανδία όπου περιγράφονται τα αποτελέσματα που έχει καταφέρει η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και ο προσπάθειες που έχουν καταβληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα