Θα ηγηθεί του PDL στις επερχόμενες εκλογές

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι άφησε την Τετάρτη να εννοηθεί ότι σκοπεύει να λάβει μέρος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα το επόμενο έτος, ανακοινώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει η Ιταλία να παραμείνει στην ύφεση. Ο Μπερλουσκόνι είπε ότι έχει «κατακλυστεί από παρακλήσεις» να μετάσχει στις εκλογές.

Τους τελευταίους μήνες ο Μπερλουσκόνι έχει αλλάξει επανειλημμένως, την απόφασή του για αν θα κατέβει ή όχι στις εκλογές,

οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν σε περίπου τέσσερις μήνες, ενώ έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον Μάριο Μόντι και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την οικονομία της χώρας.

«Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με πριν ένα χρόνο όταν έφυγα από την κυβέρνηση, όπου είχα στο μυαλό μου το μεγάλο αίσθημα ευθύνης και αγάπης για τη χώρα μου», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι μετά από συνάντηση που είχε με τα στελέχη του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας (PDL).

«Δεν μπορώ να επιτρέψω στο λαό μου να πέσει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «τα μέλη του PDL τον προτρέπουν επανέλθει στην πολιτική και να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές».

«Σήμερα η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος μιας αβύσσου: η οικονομία έχει εξασθενίσει, η ανεργία μαστίζει την πολιτεία και οι φορολογικές πιέσεις έχουν φτάσει σε ανυπόφορα επίπεδα».

Σε γκάλοπ που διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών EMG, το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) με αρχηγό τον Πιέρ Λουίτζι φαίνεται να έχει το προβάδισμα στις επερχόμενες εκλογές με ποσοστό άνω του 34,6 τοις εκατό, έναντι του 15,2 τοις εκατό που κατέγραψε το κόμμα του Μπερλουσκόνι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα