Τελικές συσκέψεις πριν το Παρίσι

Τελικές συσκέψεις σήμερα στην κυβέρνηση ενόψει της αυριανής έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι. Το μεσημέρι θα συναντηθούν στο Μάξιμου ο Αντώνης Σαμαράς, με τους Ευάγγελο Βενιζέλου και Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργού με τους πέντε υπουργούς που θα συμμετάσχουν στην προπαρασκευαστική συνάντηση

στη γαλλική πρωτεύουσα. Βασική επιδίωξη οι ελαφρύνσεις σε φόρους όπως η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και οι περισσότερες δόσεις για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στην ατζέντα επίσης τα «κόκκινα» δάνεια και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τα εργασιακά και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Η ελληνική πλευρά θα επιμείνει στην ανάγκη για τροχιά ανάπτυξης και στηνκατεύθυνση αυτή, συνεδριάζει σήμερα, για πρώτη φορά, το κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης, υπό τον πρωθυπουργό, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση για θεσμοθέτηση "ρήτρας απασχόλησης", που θα πρέπει νασυνοδεύει κάθε κυβερνητική δράση ή νομοσχέδιο για θέματα ανάπτυξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για νέες θέσεις εργασίας σε βάθος πενταετίας, που αφορούν 500.000 άτομα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι μονομερείς ενέργειες δεν υπάρχουν, καθώς δημιουργούν καταστάσεις τύπου Αργεντινής. «Λεφτά δεν υπάρχουν» επισήμανε η κα Βούλτεψη, ενώ αναφερόμενη στον ΕΝΦΙΑ αρνήθηκε ότι είναι υψηλότερος από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε στον Αθήνα 984, στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή στον Γκίκα Χαρδούβελη. Τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν έχει λογική, επιβαρύνοντας τα εργαλεία παραγωγής της βιομηχανία 4 φορές πάνω από το χαράτσι της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα