Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

«Η λύση που θα δοθεί πρέπει να προστατεύει τη διεθνή νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, βασισμένη σε ένα ομοσπονδιακό διζωνικό δικοινοτικό κράτος-μέλος του ΟΗΕ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα έχει μία διεθνή νομική προσωπικότητα, μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Για συμφωνία υψηλού επιπέδου, έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ, αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν
Αναστασιάδη - Έρογλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει λύση του Κυπριακού με ενωμένη Κύπρο, διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία, χωρίς στρατεύματα κατοχής, ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για Κυπριακό και Σκοπιανό, ζητά ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος με επιστολή του στον Κάρολο Παπούλια.

Εν τω μεταξύ, την τελευταία εβδομάδα του μήνα, θα πραγματοποιηθούν οι επαφές του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή στην Άγκυρα και του τουρκοκύπριου διαπραγματευτή στην Αθήνα, όπως αποφασίστηκε κατά την πρώτη συνάντησή τους, στο πλαίσιο του νέου γύρου συνομιλιών για το Κυπριακό.
Keywords
Τυχαία Θέματα