Τασούλας για την χρηματοδότηση των Μουσείων

«Η χρηματοδότηση των Μουσείων και των πολιτιστικών χώρων και φορέων δεν μπορεί να προέρχεται πλέον αποκλειστικά από το κράτος». Αυτό επεσήμανε, νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα τη «Χρηματοδότηση και την Αειφορία Μουσείων και Πολιτιστικών Χώρων» που οργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα με ομιλητές στελέχη μεγάλων Μουσείων
και Πολιτιστικών Φορέων της Αγγλίας.

Ο κ. Τασούλας υπέδειξε ένα νέο μοντέλο συνχρηματοδότησης προερχόμενο από το κράτος, τους χορηγούς και την κοινωνία των πολιτών το οποίο, όπως είπε, ήδη δοκιμάζεται στη χώρα μας με ορατά αποτελέσματα και ανοίγει νέους δρόμους όχι μόνο επίλυσης χρηματοδοτικών προβλημάτων αλλά και προβολής και ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών με συμμετοχή των πολιτών αντικαθιστώντας και συμπληρώνοντας την αποκλειστική κρατική στήριξη.

«Στη χώρα μας έχουμε ήδη παρόμοια δείγματα συνεργασίας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μεταξύ των οποίων στον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, στην έρευνα του ναυαγίου των Αντικυθήρων, στη μεταστέγαση της Λυρικής Σκηνής που είναι όλα πολύ επιτυχημένα και πρωτοποριακά», κατέληξε ο υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα