Τριτοκοσμικές εικόνες και στον ΟΠΑΔ

Καθημερινή είναι πλέον η ταλαιπωρία στα γραφεία του ΟΠΑΔ, στην οδό Ηπείρου, όπου εκατοντάδες ασφαλισμένοι συνωστίζονται από τα ξημερώματα σε τεράστιες ουρές για μια θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας. Αρκετοί ξαγρυπνούν για να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν, περιμένοντας στην ουρά από τη μία τα ξημερώματα. Η συγκεκριμένη υπηρεσία εξυπηρετεί ολόκληρη την Αττική και τον Πειραιά, μετά το κλείσιμο των περιφερειακών γραφείων Υγείας των

νομαρχιών. Εν τω μεταξύ, στην αποκάλυψη ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του από τις 25 Ιανουαρίου χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί αντικαταστάτης προέβη πριν από λίγο στον ΑΘΗΝΑ 9.84 ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Μιχάλης Κούτρας.Δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να ζητήσει από τους αρμοδίους τη λειτουργία ενός ή δύο υποκαταστημάτων για να περιοριστεί η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι στην προσπάθειά τους να θεωρήσουν τα βιβλιάρια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η παραίτηση Κούτρα ζητήθηκε από το υπουργείο οικονομικών το οποίο είχε και την πολιτική εποπτεία του Οργανισμού. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η νομοθετική ρύθμιση για τη διοικητική ενοποίηση του ΟΠΑΔ με το ΙΚΑ η οποία έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο εργασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών, η ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε την ένταξη του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ κάνοντας λόγο για καλύτερη εξυπηρέτηση του ενάμιση εκατομμυρίου ασφαλισμένων στον Οργανισμό, ώστε να δοθεί τέλος στις ουρές.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν ότι πραγματικό στόχος είναι η δέσμευση μέρους της περιουσίας του Ταμείου για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα του ΙΚΑ.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα