Ταϊλάνδη: Αγώνας «μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης»

Χιλιάδες διαδηλωτές εισχώρησαν σήμερα στην έδρα της κυβέρνησης και στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Μπανγκόκ, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κατόπιν εντολής της κυβέρνησης, σε μία εξέλιξη που είναι πιθανόν να αποδειχθεί σημείο καμπής για την πολιτική κρίση που προκάλεσε βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, ο Σατέπ

Ταουγκσαμπάν, εκ των ηγετών του αντικυβερνητικού κινήματος στην Ταϊλάνδη, δήλωσε ότι οι απόπειρες των αρχών για την άμβλυνση της έντασης δεν θα αναστείλουν τις διαδηλώσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης.

"Πρόκειται για μία μερική νίκη. Αλλά δεν είναι η τελική, διότι το καθεστώς Θακσίν βρίσκεται ακόμη στη θέση του. Δεν μπορείτε ακόμη να επιστρέψετε στα σπίτια σας , διότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας", είπε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές στο εσωτερικό κυβερνητικού συγκροτήματος στα περίχωρα της Μπανγκόκ.

Η αιτία αυτής της αλλαγής στάσης της κυβέρνησης παραμένει άγνωστη, αλλά προκάλεσε την άρση των οδοφραγμάτων και εναγκαλισμούς ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς

"Με στόχο την άμβλυνση της έντασης ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία, τα οδοφράγματα άνοιξαν για να επιτραπεί η είσοδος των διαδηλωτών" στην έδρα της κυβέρνησης, ανακοίνωσε το κυβερνητικό κέντρο διαχείρισης της κρίσης.

Η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα έχει από την πλευρά της εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και βρίσκεται στο θέρετρο Χουά Χιν, όπου κατοικεί ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ, εν όψει των εορτασμών των 86ων γενεθλίων του σεβαστού μονάρχη, που αναμένεται να σημάνουν μία ανάπαυλα στις κινητοποιήσεις.

Εχοντας συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Μπανγκόκ τις τελευταίες εβδομάδες η αντιπολίτευση αμφισβητεί την εξουσία της κυβέρνησης της Γινγκλάκ Σιναουάτρα, κατηγορώντας την ως μαριονέτα του αδελφού της Θακσίν Σιναουάτρα, που ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα