Ταχύτερος ο Λορένθο

Με το δεξί και από την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης θα ξεκινήσει το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Χόρχε Λορένθο. Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha κέρδισε την πολ-ποζίσιον στον πρώτο αγώνα του θεσμού, στο Κατάρ, φτάνοντας έτσι τις 19 πολ-ποζίσιον στην καριέρα του.

Οι κατατακτήριες δοκιμές της πρεμιέρας του πρωταθλήματος επιβεβαίωσαν, όπως και οι ελεύθερες, ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι συναρπαστικό. Τα τελευταία λεπτά της διαδικασίας είχαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τους Λορένθο και Στόνερ να

διαδέχονται ο ένας τον άλλον στην κορυφή, δίνοντας σκληρή μάχη. Αρχικά, ο Στόνερ ήταν ο ταχύτερος όλων στο μεγαλύτερο μέρος της μίας ώρας που διήρκησαν οι κατατακτήριες. Εντεκα όμως λεπτά πριν τη λήξη, ο Λορένθο έδωσε την δική του απάντηση, παίρνοντας κεφάλι. Και πάλι ο Στόνερ πέρασε μπροστά, αλλά το 1:54.855 του Ισπανού αναβάτη της Yamaha με τη μαλακή γόμα δε μπόρεσε να καταρριφθεί από τον περυσινό παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος έμεινε 0,221 δευτερόλεπτα πίσω του. Ετσι έχασε την ευκαιρία να φτάσει τις τέσσερις διαδοχικές πολ-ποζίσιον στο Κατάρ.

Ο Λορένθο δηλώνει ενθουσιασμένος με την απόδοσή του αν και υπογραμμίζει ότι χρειάζονται βελτιώσεις στην ισχύ της M1 στην ευθεία. «Πραγματικά είμαι χαρούμενος με το αποψινό αποτέλεσμα. Χρειάστηκε να πιέσω περισσότερο από 100% για να πετύχω την πολ-ποζίσιον. Πίεσα όμως στο όριο και κατάφερα να κάνω τον τέλειο γύρο. Χρειάζεται ακόμη να βελτιώσουμε την ισχύ στην ευθεία και τη μέγιστη ταχύτητα. Στα υπόλοιπα όμως σημεία η μοτοσικλέτα δούλεψε αρκετά καλά. Ο αυριανός αγώνας θα είναι σκληρός και πιστεύω ότι τα ελαστικά θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στη Yamaha και στην ομάδα μου που μου έδωσαν μία τόσο καλή μοτοσικλέτα»!

Την ικανοποίηση της Yamaha, διαδέχεται η απογοήτευση της Honda με τον Κέισι Στόνερ να αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηδήσεων σε όλη την διάρκεια των κατατακτήριων. «Δεν είμαι ευχαριστημένος με το πως εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες για εμάς. Θα έπρεπε να ήταν πολύ καλύτερα, ιδίως με τη μαλακή γόμα, την οποία δεν χρησιμοποιήσαμε όλο το Σαββατοκύριακο. Χθες το βράδυ ήμασταν ευχαριστημένοι με ό,τι είχαμε βελτιώσει και το στήσιμο γενικότερα. Σήμερα προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε αυτό το στήσιμο και το κάναμε ακόμη χειρότερο. Στο τέλος κάναμε έναν κύκλο και επιστρέψαμε σε αυτό που είχαμε την Πέμπτη, έχοντας και πάλι σημαντικό πρόβλημα με τις αναπηδήσεις. Τώρα πλέον έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε μέχρι αύριο για να καταλάβουμε ποιό είναι το λάθος και που υπάρχει το πρόβλημα. Εάν σημειώσουμε μεγάλη βελτίωση στην προθέρμανση, τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε μια θέση στο βάθρο και ίσως να παλέψουμε για τη νίκη. Αν όμως η μοτοσικλέτα μείνει ως έχει, τότε θα έχουμε έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα», δήλωσε ο Κέισι Στόνερ μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Καλ Κρούτσλοου αυτό το διήμερο πιστοποιήθηκε με την τρίτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές. Επίδοση που είναι μέχρι στιγμής, η καλύτερη για τον Βρετανό αναβάτη κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης δι

Keywords
Τυχαία Θέματα