«Τα σημαντικότερα βιβλία του 2011»

Έκθεση – εκδήλωση με τα σημαντικότερα βιβλία του 2011 πραγματοποιείται στις 7.30 το απόγευμα στη Στοά του βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου.

Η Στοά τού Βιβλίου καθιερώνει από εφέτος ετήσια έκθεση με τα σημαντικότερα βιβλία τού προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την κρίση των εκδοτών. Η έκθεση αποτελεί ένα πανόραμα των πρόσφατων εκδόσεων, και στοχεύει αφενός στο να αναδείξει τον προβληματισμό των εκδοτών και αφετέρου να ενημερώσει τον αναγνώστη και να τον βοηθήσει στις επιλογές του. Στις δύσκολες ημέρες που διανύει ο εκδοτικός χώρος, είναι σημαντικό να πολλαπλασιάζονται οι ενήμεροι

αναγνώστες, οι οποίοι, ολοένα και περισσότερο, είναι φανερό ότι στρέφονται σε βιβλία που προσφέρουν κάτι πιο πολύ από απλή ψυχαγωγία. (Κατάλογος των βιβλίων διαθέσιμος για τους επισκέπτες).

Αυτά τα συμπεράσματα καλούνται να προβάλουν και να αναλύσουν οι ομιλητές: Ελισάβετ Αρσενίου, επίκ. καθηγήτρια Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας, Ειρήνη Δάγλα, των εκδόσεων Gutenberg, και Νίκος Ξυδάκης, αρχισυντάκτης τής εφημερίδας Η Καθημερινή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, ώρα 19:30, στις Αίθουσες Λόγου & Τέχνης της Στοάς τού Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5).


Είσοδος ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα