Τα ντέρμπι της Ευρώπης

H Τσέλσι αντιμετωπίζει την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ», για την 8η αγωνιστική της Premier League. με στόχο την αύξηση της βαθμολογικής διαφοράς της από τη Μάντσεστερ Σίτι, που υποδέχεται την Τόττεναμ.

Οι «μπλε» του Ζοζέ Μουρίνιο μοιάζουν ασταμάτητοι στο ξεκίνημα της σεζόν, με 6 νίκες-1 ισοπαλία, καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, ενώ εκτός από τον πρώτο σκόρερ (Ντιέγκο Κόστα) διαθέτουν και τους περισσότερους παίκτες που έχουν σημειώσει γκολ

(9 στο σύνολο).

Η «αυλαία» της αγωνιστικής ανοίγει στο «Ετιχαντ» του Μάντσεστερ, όπου η Σίτι φιλοξενεί την Τότεναμ, προσεχή αντίπαλο του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 18/10
Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ
Αρσεναλ-Χαλ
Μπέρνλι-Γουέστ Χαμ
Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι
Εβερτον-Αστον Βίλα
Νιούκαστλ-Λέστερ
Σαοουθάμπτον-Σάντερλαντ

Κυριακή 18/10
ΚΠΡ-Λίβερπουλ
Στόουκ Σίτι-Σουόνσι

Δευτέρα 19/10
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γ.


Στην Ιταλία, με τις Γιουβέντους και Ρόμα να αγωνίζονται αύριο, καθώς την επόμενη εβδομάδα έχουν υποχρεώσεις στο Champions League, συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο το ιταλικό πρωτάθλημα.

Η -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος- «γηραιά κυρία» αντιμετωπίζει εκτός έδρας την -εκ των ουραγών- Σασουόλο και θέλει να πανηγυρίσει την 7η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, καθώς την προσεχή Τετάρτη θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο.

Από την πλευρά τους, οι «τζιαλορόσι» φιλοξενούν στο «Ολίμπικο» της Ρώμης την Κιέβο, στην αναμέτρηση που «ανοίγει την αυλαία» της 7ης αγωνιστικής, και θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες και να παραμείνουν σε απόσταση... βολής από την κορυφή.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του καμπιονάτο:

Ρόμα-Κιέβο 18/10
Σασουόλο-Γιουβέντους 18/10
Φιορεντίνα-Λάτσιο 19/10
Αταλάντα-Πάρμα 19/10
Κάλιαρι-Σαμπντόρια 19/10
Βερόνα-Μίλαν 19/10
Παλέρμο-Τσεζένα 19/10
Τορίνο-Ουντινέζε 19/10
Ίντερ-Νάπολι 19/10
Τζένοα-Έμπολι 20/10


Στη Γερμανία με τις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής συνεχίζεται η Bundesliga και η Μπάγερν Μονάχου αναμένεται να έχει εύκολο έργο αφού υποδέχεται την Βέρντερ Βρέμης.

Παράλληλα, η Γκλάντμπαχ έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα του Ανόβερου, ενώ η Χοφενχάιμ καλείται να νικήσει εκτός έδρας το Αμβούργο για να παραμείνει στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

Από την άλλη πλευρά η Ντόρτμουντ θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην Κολονία.

Το πρόγραμμα

Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης 18/10
Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 18/10
Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν 18/10
Μάϊντς-Αουγκσμπουργκ 18/10
Φράϊμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 18/10
Κολονία-Ντόρτμουντ 18/10
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 18/10
Αμβούργο-Χοφενχάιμ 19/10
Πάντερμπορν-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 19/10


Στην Ισπανία ως πρόγευση του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί το επόμενο Σάββατο, μοιάζει η 8η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει κάποιο σπουδαίο παιχνίδι.

Μία εβδομάδα πριν τεθούν αντιμέτωπες στο «Μπερναμπέου» (κι αφού ενδιάμεσα έχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις), Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αντιμετωπίζουν ρίχνονται στη μάχη της αγωνιστικής.

Οι πρωτοπόροι «μπλαουγκράνα» υποδέχονται τη «νεοφώτιστη» Εϊμπάρ, ενώ οι «μερένγκες», που ανακάμπτουν μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα της χρονιάς, ταξιδεύουν στη Βαλένθια για να αντιμετωπίσουν τη Λεβάντε.

Η αήττητη Βαλένθια πηγαίνει την Κυριακή στη Γαλικία για να αντιμετωπίσει την ουραγό Λα Κορούνια, η οποία προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες και έχει τη χειρότερη άμυνα της Primera Division με 19 γκολ παθητικό.

Όσο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η κυριακάτικη αναμέτρηση με την Εσπανιόλ στο «Βιθέντε Καλντερόν» κρίνεται οριακή, καθώς η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει υποχωρήσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και κινδυνεύει να χάσει την επαφή της με την κορυφή.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Γρανάδα-Ράγιο Βαγεκάνο 0-1
(90΄ Μανούτσο)

Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης 18/10
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Θέλτα 18/10
Μπαρτσελόνα-Εϊμπάρ 18/10
Κόρντομπα-Μάλαγα 18/10
Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ 19/10
Λα Κορούνια-Βαλένθια 19/10
Έλτσε-Σεβίλη 19/10
Βιγιαρεάλ-Αλμερία 19/10
Σοσιεδάδ-Χετάφε 20/10

Keywords
Τυχαία Θέματα