Ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση

Με 155 ψήφους υπέρ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Την κυβέρνηση καταψήφισαν 144 βουλευτές. Από την ψηφοφορία απουσίαζε αδικαιολόγητα μόνο ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος απέστειλε επιστολή όπου αναφέρει πως απουσιάζει στο εξωτερικό, και αν συμμετείχε στην ψηφοφορία, θα καταψήφιζε. Ωστόσο η ψήφος του εκφράζει πρόθεση,

αλλά, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δεν προσμετράται. Στην ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη μετά τα μεσάνυχτα, συμμετείχαν 299 βουλευτές.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία σημαδεύτηκε από ακόμα μία οξύτατη «μάχη» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στην οποία ωστόσο, διαφάνηκε η προοπτική συνεργασίας στο ζήτημα του χρέους.

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον για πολιτική απάτη και για αλαζονεία. Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επένδυσε στον πολιτικό καιροσκοπισμό, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με την πρόκληση των προεκλογικών αναμετρήσεων. «Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης γίνατε κομματάρχης και οδηγήσατε την χώρα σε εκλογές" είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις. Στα λίγα καλά θα λέμε "ναι" και στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας. Τόσο απλό» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που συμπεριλαμβάνονται και στο Μνημόνιο.

Να ζητήσει συγνώμη από τον λαό που τον πίστεψε και ιδίως από τη νεολαία, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαναχώρησε από τις εξαγγελίες του και ψήφισε Μνημόνιο.

"Δεν είναι μακριά η ώρα που ο λαός θα βγάλει συμπεράσματα για το πώς χρησιμοποιούν την ψήφο του" διακήρυξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα