Τα επόμενα βήματα

Τα επόμενα βήματα μελετά ο Τζ. Ασάνζ στη νομική μάχη που δίνει για να αποφύγει την έκδοση του από τη Βρετανία στη Σουηδία για να διεξαχθεί σε βάρος του έρευνα για σεξουαλικά αδικήματα.

"Δεν κατηγορούμαι για οποιοδήποτε έγκλημα σε οποιαδήποτε χώρα", δήλωσε ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks στα σκαλιά του δικαστηρίου. Νωρίτερα, δύο δικαστές του Πρωτοδικείου είχαν απορρίψει την προσφυγή του κατά της έκδοσής του στη Σουηδία, η οποία είχε εγκριθεί νωρίτερα φέτος από ένα κατώτερο δικαστήριο.

Ο 40χρονος Ασάνζ επισήμανε

πως οι όροι του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, βάσει του οποίου συνελήφθη, είναι "τόσο περιοριστικοί" ώστε εμποδίζουν τη βρετανική δικαιοσύνη να "εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης".

Ο Ασάνζ αρνήθηκε να σχολιάσει πώς αισθάνεται για τη σημερινή απόφαση, λέγοντας μόνο ότι όποιος θέλει να μάθει περισσότερα θα πρέπει να επισκεφθεί τον ιστότοπο Swedenversusasange.com.

Στο μεταξύ, στη Στοκχόλμη, ο σουηδός δικηγόρος που εκπροσωπεί τις δύο γυναίκες που έχουν διατυπώσει τις κατηγορίες εναντίον του Ασάνζ δήλωσε ότι η σημερινή απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου υπέρ της έκδοσης του ιδρυτή του WikiLeaks ήταν "εντελώς αναμενόμενη".

Ο δικηγόρος Κλας Μπόργκστρομ δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα ήταν "έκπληξη", προσθέτοντας πως αποτέλεσε επίσης "μια κάποια ανακούφιση για τις πελάτισσές μου".

Ο Μπόργκστρομ δήλωσε πως είναι "πεπεισμένος" ότι ο Ασάνζ θα εκδοθεί στη Σουηδία, όμως δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα γίνει αυτό αφού ο Ασάνζ μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση του Πρωτοδικείου και αυτό θα σημάνει "περαιτέρω αναμονή" για τις πελάτισσές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα