Τα ακυκλοφόρητα του Κομπέιν

Σε ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ θα συμπεριληφθούν ακυκλοφόρητα τραγούδια του κιθαρίστα, συνθέτη και τραγουδιστή του ροκ συγκροτήματος Nirvana, Κερτ Κομπέιν, που ανακάλυψε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Κurt Cobain: Montage of Heck», Μπρετ Μόργκεν.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο στο Φεστιβάλ «Sundance», είχε απεριόριστη πρόσβαση σε προσωπικό υλικό του αδικοχαμένου Κερτ

Κομπέιν, σε κουτιά με προσωπικά του αντικείμενα, σε οικογενειακές βιντεοκασέτες και ακυκλοφόρητα demos. Ο Μόργκεν βρήκε 200 ώρες μουσικής που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ ξανά, η οποία και θα αποτελέσει το υλικό του νέου άλμπουμ.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα άλμπουμ των Nirvana. Είναι μόνο ο Κερτ σε αυτή τη δουλειά και θα ακούσετε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα περιμένατε να βγουν από εκείνον. Ακούγοντας το άλμπουμ, θα αισθανθείτε ότι κάνετε παρέα με τον Κομπέιν ένα ζεστό καλοκαίρι», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

ΟΜόργκεν εξήγησε ότι βρήκε 107 κασέτες με περισσότερες από 200 ώρες μουσικής, η οποία δεν έχει ακουστεί ποτέ. Είπε, επίσης, ότι οι κασέτες περιέχουν τζαμαρίσματα με την Κόρτνεϊ Λαβ, με φίλους και τους Nirvana, demo κασέτες με την πανκ μπάντα του Fecal Matter, σοβαρό και μη λεκτικό υλικό, διασκευές των Beatles, ηχητικά εφέ, ηχητικά σχέδια και άλλα.

Γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου 1967, ο Κερτ Ντόναλντ Κομπέιν σχημάτισε το συγκρότημα Nirvana το 1987 μαζί με τον Κριστ Νοβοσελίτς και τα επόμενα δύο χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του μουσικού κινήματος «γκραντζ» στο Σιάτλ.

Το1991, το τραγούδι «Smells Like Teen Spirit» από τον δίσκο «Nevermind» θεωρήθηκε ότι είχε καταλυτική επίδραση στην απομάκρυνση της ροκ μουσικήςαπό τα κυρίαρχα είδη της δεκαετίας του 1980 και στην ανάδειξη του «γκραντζ» και της εναλλακτικής ροκ σκηνής. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτήρισαν το τραγούδι «ύμνo» μιας ολόκληρης γενιάς και ο ίδιος ο Κομπέιν θεωρήθηκε εκπρόσωπος της αποκαλούμενης «Generation X».

Τατελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κομπέιν αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι οθάνατός του ήταν δολοφονία. Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λαβ, αρχηγό του συγκροτήματος«Hole», με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φράνσις Μπιν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα