Τα 3,5 δισ. θα αγγίξει το ηλεκτρονικό εμπόριο

Την ίδια ώρα που ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο παραδοσιακό εμπόριο εμφανίζει δραστική μείωση, στο ηλεκτρονικό εμπόριο ο τζίρος αυξάνεται.

Οι 85 επιχειρήσεις-μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) μετρούσαν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τζίρο ύψους 1 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής». Από αυτό, τα 700 εκατ. ευρώ αναλογούν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών τουρισμού, με τα περισσότερα (500 εκατομμύρια ευρώ) σε τουριστικές δραστηριότητες σε χώρες του εξωτερικού κατά το εννιάμηνο του 2013.

Τα

στοιχεία του GRECA δείχνουν ότι οι υπηρεσίες διατηρούν την πρωτιά σε επίπεδο ηλεκτρονικών αγορών έναντι των προϊόντων, γεγονός το οποίο αποδίδεται στο υψηλό κόστος μεταφοράς μεταξύ Ελλάδος και υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Υπολογίζεται ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται συστηματικά και σε ηλεκτρονικές πωλήσεις ξεπερνούν τις 4.000, ενώ σε άνοδο βρίσκονται και οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ο αριθμός των οποίων άγγιξε τις 360 στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013 έναντι 300 πέρυσι.


Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα