Συστράτευση της κεντροαριστεράς

Πρόταση για κοινή κάθοδο της μεγάλης πλειοψηφικής κεντροαριστεράς στις επόμενες εκλογές απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τις εργασίες του 9ου συντακτικού συνεδρίου του κόμματος, διαμηνύοντας ότι όσοι δεν ανταποκρίνονται σε αυτή την πρόσκληση φέρουν τη δική τους ευθύνη.

«Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι εθνικό πολιτικό γεγονός και όχι κομματικό, που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινωνία»,

τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας πως «άντεξε και εγγυήθηκε τις εξελίξεις, παρ ότι ήταν και είναι ο στόχος οργανωμένων επιθέσεων».

«Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής θα πρέπει να είναι συλλογικό και όχι προσωποπαγές κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, λειτουργικό και διαφανές στιςοικονομικές του σχέσεις», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι «επιθυμούμε τα ρεύματα και τις τάσεις εντός του κινήματος, όχι όμως και τις ομαδοποιήσεις».

«Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμά το ΠΑΣΟΚ, ούτε να του απευθύνεται με διδακτισμούς και ψευτο-ηθικολογίες», ανέφερε.

Επέμεινε, μάλιστα, ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει μέτωπο πλήρους διαφωνίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνεται ωστόσο στην κοινωνική του βάση την οποία θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της κεντροαριστεράς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αναγκαία την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων, πάνω σε πέντε κύριους άξονες: την αποφυγή νέων δημοσιονομικών και εισοδηματικών μέτρων, την εφαρμογή ενός νέου εθνικού φορολογικού συστήματος, τη λήψη μέτρων κοινωνικής συνοχής για τους ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες, τηνυλοποίηση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, και την επιβολή καθαρών λειτουργιών και κανόνων για τη Βουλή και την Κυβέρνηση, χωρίς την κατάχρηση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και με την κανονική λειτουργία των συλλογικών οργάνων της Κυβέρνησης.

Πριν από λίγο, ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ζήτησε την «εδώ και τώρα αποχώρηση από την κυβέρνηση Σαμαρά και την ανατροπή των πολιτικών που οδήγησαν στο μνημόνιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα