Σύσκεψη Βαρουφάκη με την ελληνική Ομάδα του BG

Σύσκεψη μεταξύ του ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη και της ελληνικής Ομάδας του Brussels Group πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, αναφέρουν πηγές του υπουργείου. Επισημαίνουν ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση την Πέμπτη, παράλληλα με τις τεχνικές διαπραγματεύσεις που πήραν παράταση έως και την Παρασκευή όπως ανέφεραν νωρίτερα κοινοτικές πηγές. Οι συσκέψεις
της ελληνικής αποστολής υπό τον ΥΠΟΙΚ γίνονται με στόχο την αποτίμηση και τον συντονισμό της πορείας των διαπραγματεύσεων μετά την πληθώρα επαφών και δηλώσεων κορυφής των τελευταίων ωρών και ημερών, και με το βλέμμα το Eurogroup της Δευτέρας.

Ο ΥΠΟΙΚ ήταν από το πρωί της Τετάρτης στην Ρώμη για συνάντηση με τον ομόλογό του Παντοάν. Επίστεψε στις Βρυξέλλες ενώ την Πέμπτη θα μετέχει στο συνέδριο του European Business Forum (EBS) με κεντρικό τίτλο «Ευρώπη: Χτίζοντας το όραμα για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης».

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ειδική εκδήλωση του συνεδρίου. Τίτλος της ομιλίας του θα είναι: «Ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδος σε μια Ευρωζώνη που ολοκληρώνεται». Τον κ. Βαρουφάκη θα προλογίσει o Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της βελγικής κυβέρνησης, Didier Reynders.

Λίγο αργότερα, θα συμμετάσχει σε πάνελ συζήτησης με θέμα «Οικονομική Σταθερότητα» μαζί με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici τον οποίο είχε συναντήσει την Τρίτη.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα