«Βρεθήκαμε προ τετελεσμένων»

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του κυπριακού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Νίκο Αναστασιάδη. «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου, το οποίο περιλαμβάνει και επιβολή έκτακτης εισφοράς

στις τραπεζικές καταθέσεις. Την Κυριακή το πρωί στις 8:30, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της κυπριακής Βουλής, κατά την οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για να περάσουν τα κείμενα των σχεδίων νόμου, θα απαιτηθεί το 75% των ψήφων στην κυπριακή Βουλή.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «διασφαλίστηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές».

Να σημειωθεί ότι, το ποσό της φορολόγησης, ανέρχεται στο 9,9% για ποσά άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% για τις καταθέσεις κάτω από αυτό το ποσό. Επιπλέον θα φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων με 20 έως 25%, ενώ ο εταιρικός φόρος αυξάνεται από 10 στο 12,5%. Η Λευκωσία αναμένεται να έχει κυρώσει τις αποφάσεις με διαδικασίες εξπρές πριν από την Τρίτη, οπότε ανοίγουν οι τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα