Συρία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Ελικόπτερα του συριακού στρατού βομβάρδισαν σήμερα για πρώτη φορά κουρδικές περιοχές, εχθρικές προς το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, προκαλώντας τον τραυματισμό περίπου 20 ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Είναι η πρώτη φορά που αυτή η ζώνη (...) αποτελεί το στόχο αεροπορικών βομβαρδισμών. Πρόκειται για μια πολύ απόκρυμνη ορεινή ζώνη στην οποία δεν μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση τα άρματα μάχης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Άμπντελ Ραχμάν.

Ο ίδιος σημείωσε
ότι περίπου 20 κάτοικοι της περιοχής τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Εν τω μεταξύ, το γερμανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε σήμερα πως κάλεσε τον πρεσβευτή της Συρίας μετά την χθεσινή δημοσίευση της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ, στην οποία εγκαλείται ο συριακός στρατός ως υπεύθυνος για «την πλειονότητα» των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Βερολίνο με τον Σύρο πρεσβευτή Ραντουάν Λούτφι, ο υπεύθυνος Μέσης Ανατολής και Μάγρεμπ του ΥΠΕΞ Μπόρις Ρούγκε διεβίβασε στον συνομιλητή του την ανησυχία της γερμανικής κυβέρνησης για την διηνεκή καταστολή στη Συρία.

Στην ανακοίνωσή του, το γερμανικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως το σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν θα πρέπει να εφαρμοσθεί στην πράξη πάραυτα και πλήρως.

Επίσης η γερμανική κυβέρνηση ζητεί την άμεση απελευθέρωση των Σύρων αντικαθεστωτικών, μεταξύ των οποίων και του τιμηθέντα με το βραβείο Ρόλαντ Μπέργκερ για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια το 2011 Μάζεν Ντάρουϊς και των συνεργατών του στο Συριακό Κέντρο για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Ελευθερίας της Έκφρασης.

«Οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται έως σήμερα σε άγνωστο σημείο. Αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο», τονίζει το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα