Συρία: 59 άμαχοι νεκροί

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα κυρίως στην επαρχία της Δαμασκού από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και σε μάχες, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην επαρχία της Δαμασκού, όπου 23 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα τους μία γυναίκα 27 ετών και ένα τρίχρονο παιδί, από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε πολλές περιοχές.

Στη Χομς (κεντρική Συρία), προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν «από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας
σε πολλές συνοικίες» της πόλης.

Στη συνοικία Μπούσταν αλ Ντίουαν τουλάχιστον 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με λιποτάκτες, όπως επισημαίνει η οργάνωση με έδρα τη Βρετανία.

Εξάλλου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντεράα (νότια) και ένας ακόμη έχασε τη ζωή του από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στην Ιντλίμπ (νοτιοδυτικά), σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έξι λιποτάκτες, που μάχονται εναντίον του τακτικού στρατού της χώρας, σκοτώθηκαν στην επαρχία της Δαμασκού.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο σήμερα για 50 στρατιώτες που αυτομόλησαν από τον στρατό, 30 από τους οποίους στην επαρχία της Δαμασκού και 20 στην Ιντλίμπ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της οργάνωσης 6.680 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011, από τους οποίους οι 4.755 είναι άμαχοι, οι 1.607 στρατιώτες και οι 318 λιποτάκτες.

Ο ΟΗΕ από την πλευρά του είχε κάνει λόγο στα τέλη του 2011 για περισσότερους από 5.400 νεκρούς, ενώ στις 26 Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει ότι δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει απολογισμό των νεκρών εξαιτίας της επιδεινούμενης κατάστασης στη Συρία.
    
Keywords
Τυχαία Θέματα