Συρία: 12 νεκροί σε επιθέσεις

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, κυρίως στη διάρκεια της επίθεσης του στρατού στην πόλη Χιράκ στην επαρχία Ντεράα, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στα νότια, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένα κορίτσι σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη Χιράκ και ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε διπλανό χωριό όταν το σπίτι του επλήγη από ρουκέτα του τακτικού στρατού, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

Επίσης πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Χιράκ στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων με μέλη του Ελεύθερου Συριακού

Στρατού.

"Σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις που περιλαμβάνουν άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού πραγματοποιούν έφοδο στην πόλη Χιράκ στην επαρχία Ντεράα. Ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί", ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξάλλου, "άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού πολιορκούν την τοποθεσία Τιμπέτ αλ-Ιμάμ στην επαρχία Χάμα", πρόσθεσε η οργάνωση.

Στην επαρχία Ιντλίμπ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ελέυθερων σκοπευτών στη Χομς.

Μετά την κατάληψη, την 1η Μαρτίου, της Μπάμπα Αμρ, της συνοικίας των εξεγερμένων στην πόλη Χομς (κεντρική Συρία), οι δυνάμεις του καθεστώτος ασκούν πίεση σε άλλα προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, κυρίως στη Ραστάν (20 χλμ. από τη Χομς), η οποία ανακηρύχθηκε "ελεύθερη" πόλη στις 5 Φεβρουαρίου και έκτοτε βομβαρδίζεται τακτικά.

"Οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στραού είναι ακόμη στη Ραστάν, δεν θα παραδοθούν εύκολα γιατί κανείς δεν επιθυμεί μία δεύτερη Μπάμπα Αμρ", δήλωσε ο Χάντι Αμπντάλα, μέλος της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης.

Στο μεταξύ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει σημάδια αλλαγής στη στάση της Ρωσίας απέναντι στο "βίαιο" συριακό καθεστώς.

Ο Κάμερον έκανε αυτές τις δηλώσεις σε μία κοινοβουλευτική επιτροπή στο Λονδίνο μετά τη χθεσινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που εκλέχθηκε την Κυριακή πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι συζήτησε το θέμα της συριακής κρίσης με τον νεοεκλεγέντα ρώσο πρόεδρο και πρόσθεσε: "Δεν βλέπω κανένα σημάδι αλλαγής".

Keywords
Τυχαία Θέματα