Συνετρίβη το SpaceShip2

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η δοκιμαστική πτήση του τουριστικού διαστημόπλοιου της Virgin Galactic SpaceShip2 στην έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις αρχές, ο ένας από τους δύο πιλότους σκοτώθηκε και ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο συγκυβερνήτης του ιδιωτικού διαστημικού σκάφους SpaceShip2 της εταιρείας Virgin Galactic σκοτώθηκε, ενώ ο κυβερνήτης χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε κατά τη συντριβή του στην έρημο

Μοχάβε της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ο κυβερνήτης βρέθηκε τραυματισμένος στην έρημο και έχει ήδη μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, ανέφερε ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Κερν, Ρέι Προύιτ.

Η εταιρεία του Βρετανού πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον ανέφερε νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter ότι παρουσιάστηκε μια "σοβαρή ανωμαλία" κατά τη δοκιμαστική πτήση. "Θα συνεργαστούμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσουμε τα αίτια του ατυχήματος και να παράσχουμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσε.

Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα