«Θα κερδίσουμε την μάχη»

Με τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής, άρχισε το μεσημέρι του Σαββάτου η πορεία της ΝΔ προς το 9ο τακτικό Συνέδριο του Ιουνίου. Στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα

θα βγει σύντομα από την κρίση, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα και τόνισε ότι στόχος είναι να κρατηθεί η χώρα στα πόδια της και να βγούμε από τις δεσμεύσεις και τα μνημόνια.

Επανέλαβε την επίθεση του κατά τού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, αναφερόμενος στο 9ο συνέδριο της ΝΔ ανέφερε ότι με το συνέδριο χτίζουμε την Ελλάδα του 2020.

«Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μία μάχη, δίνουμε μία μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. Δίνουμε την μάχη με οιωνούς αίσιους. θα βγούμε από την κρίση και θα δώσουμε αισιοδοξία και χαμόγελο στα νέα παιδιά» ανέφερε ο κ Σαμαράς.

Κάνοντας έναν απολογισμό, είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγει από την ευρωζώνη. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. «Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα