Συνεδριάζουν για τις φυλακές υψίστης ασφάλειας

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα, η δεύτερη συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής για το ν/σ του υπουργείου δικαιοσύνης που αφορά μεταξύ άλλων την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφάλειας.

Υπερασπιζόμενος το ν/σ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικος Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για βάσιμους ισχυρισμούς στα όσα λέγονται για μαζικές αποφυλακίσεις και φωτογραφικές διατάξεις, χαρακτηρίζοντας συκοφαντικό

ότι οι ρυθμίσεις ενέχουν διάλογο με τρομοκράτες.

Μιλώντας προ ολίγου ο βουλευτής ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης χαρακτήρισε πρόχειρο και ιδεοληπτικό το ν/σ που είναι όπως είπε προϊόν πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση από συγκεκριμένους χώρους.
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της εξαπέλυσε στην πρωινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εκ μέρους της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε την παρέμβαση της με ανάγνωση των ονομάτων των δολοφονημένων από το Σάββα Ξηρό και επισήμανε ότι καμιά δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες.
Η συζήτηση στην ολομέλεια θα συνεχιστεί εως τις 9 οπότε και θα ψηφιστεί το ν/σ επί της αρχής και ακολούθως η ολομέλεια θα συνεδριάσει επί των άρθρων.

"Η επιείκεια, η ανοχή, ο ανθρωπισμός και το αίσθημα δικαίου φτιάχνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και την μεγαλοσύνη της δημοκρατίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η τρομοιστορία και τρομολαγνεία για ένα νομοσχέδιο που κάνει τομές στο δικαιακό σύστημα", τόνισε πριν από λιγο μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής για το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

"Σεβασμός δεν σημαίνει εκδικητική μανία, δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας νεκροί" τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις ευνοϊκές διατάξεις και οι καταδικασθέντες για τρομοκρατικής πράξεις.

Επιτέθηκε επίσης στον Ευάγγελο Βενιζέλο για απαράδεκτη και ακατανόητη κινδυνολογία στα θέματα της οικονομίας και τον κάλεσε να πει ευθέως και ευκρινώς αν η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει σε σχέση με την μείωση μισθών και συντάξεων.

Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση Σαμαρά ότι πολιτευόταν για το σύνολο των ζητημάτων με βάση την ατζέντα των κυρίων της Χρυσής Αυγής, όπως στην περίπτωση παγώματος του νόμου Ραγκούση, και έσπευδε λαχανιάζοντας και δίνοντας εξετάσεις άραγε που να νομοθετεί καθ υπαγόρευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα