Συνεδριάζει το Brussels Group

Με τα μάτιαστραμμένα στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζειτο Brussels Group, βρίσκεται η κυβέρνηση.Εκτιμάται ότι μέχρι αργά το απόγευμα ηελληνική πλευρά θα έχει μια σαφή εικόναγια την υποδοχή από εταίρους και δανειστέςτων δεκαοκτώ μέτρων άμεσης εφαρμογήςπου απέστειλε η Αθήνα, με στόχο τηνείσπραξη 3,2 δισ. ευρώ εντός του 2015. Το «BrusselsGroup» συνεδριάζει με τη συμμετοχή

τουπροέδρου του Συμβουλίου ΟικονομικώνΕμπειρογνωμόνων, Γιώργου Χουλιαράκη,του γενικού γραμματέα ΔημοσιονομικήςΠολιτικής, Νίκου Θεοχαράκη και τηςσυμβούλου του υπουργού ΟικονομικώνΈλενας Παναρίτη.

Σύμφωναμε κυβερνητικές πηγές, η λίστα δενπεριλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, ούτε καιπερικοπές μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ.Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο καιπροβλέπει για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα1,5% του ΑΕΠ και επιστροφή σε θετικό ρυθμόανάπτυξης στο 1,4%.

Βέβαιοςότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε μίασυμφωνία με τους εταίρους εντός τηςεβδομάδας, εμφανίστηκε νωρίτερα οαναπληρωτής Υπουργός ΟικονομικώνΔημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ9,84 και τον Νεκτάριο Νώτη. Υπογράμμισεεπίσης ότι η χώρα θα εκπληρώσει εγκαίρωςτις δανειακές υποχρεώσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα