Έντονη κριτική από Βενιζέλο

Έντονη κριτική για την εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ άσκησε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, μιλώντας για προσωπικές πολιτικές ορισμένων στελεχών. «Ποτέ μα ποτέ από τότε που ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορέσαμε με ενιαία εικόνα και στάση να εφαρμόσουμε ούτε μία βασική

πολιτική μας απόφαση που την είχαμε πάρει συλλογικά από το συνέδριο», ανέφερε. Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του ρόλου του κόμματος εντός της κυβέρνησης, τονίζοντας: «Εμείς τα έχουμε κάνει όλα. Το πρωτογενές πλεόνασμα, τους πλειστηριασμούς, τα μέτρα για την ανεργία...και τα χαρίζουμε με ευκολία».

Είπε ακόμη ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της σταθερότητας, «δεν το δείχνουμε, δείχνουμε εικόνα αβεβαιότητας, διαφοροποίησης χωρίς λόγο».

Πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο διαμορφωτής της μόνης εφικτής και ασφαλούς στρατηγικής εξόδου από την κρίση» και «χαρίζουμε τα μεγάλα επιτεύγματα στη ΝΔ ή δείχνουμε να μην πιστεύουμε ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση».

Σχολιάζοντας την «θεωρία της χαμένης πολιτικής αυτοτέλειας του ΠΑΣΟΚ», διερωτήθηκε: «Πότε έχασε το ΠΑΣΟΚ την πολιτική του αυτοτέλεια; Πολιτική αυτοτέλεια σημαίνει αυτοδυναμία;». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι χωρίς συνεργασίες ο τόπος δεν μπορεί να πορευτεί. «Αν δεν έχεις βάσεις στήριξης κυβερνάς πολιτικά επικίνδυνα», είπε.

«Σήκωσα ένα τεράστιο βάρος ευθύνης που δεν μου αναλογεί προσωπικά»

Αναφερόμενος στην προσωπική του ευθύνη επισήμανε ότι βρίσκεται εδώ που βρίσκεται για λόγους ανάγκης.

«Η προσωπική παραταξιακή μου ευθύνη συνίσταται για μένα σε μια αναμέτρηση με την ιστορία», ανέφερε.

Τόνισε ακόμη ότι σήκωσε ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης που δεν του αναλογεί προσωπικά, ωστόσο πρόσθεσε ότι έχει ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής αντοχής.

«Το κίνητρό που είναι αποκλειστικά και βαθιά ιστορικό», υπογράμμισε.

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν όταν στο βήμα της Πολιτικής Επιτροπής βρισκόταν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο προεδρεύων της επιτροπής Γιάννης Δριβελέγκας τον κάλεσε να συντομεύει.

Τότε ο κ. Χρυσοχοΐδης εξανέστη και απευθυνόμενος προς το σώμα είπε, ότι «σύντροφοι εσείς δεν είστε σώμα Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, προφανώς υπηρετείτε άλλους στόχους» και αποχώρησε.

Εν τω μεταξύ, κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, διαμηνύουν ότι «Ο κ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει θετικά κάθε προσπάθεια ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης, αλλά πιστεύει ότι η συμμετοχή της κοινωνίας σ' αυτήν την προσπάθεια είναι που πρέπει να κυριαρχεί και όχι οι κινήσεις κορυφής και οι προσπάθειες εξεύρεσης νέων ισορροπιών μακράν των στρατηγικών στοχεύσεων του χώρου, που οφείλουν να συνάδουν με το δημόσιο συμφέρον».

Διαβάστε επίσης:

www.athina984.gr/node/271817

Keywords
Τυχαία Θέματα