Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Προς το υπουργείο Παιδείας μεταβαίνουν τώρα καθηγητές των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει αύριο. Συνάντηση της ΟΛΜΕ στις 5.30 το απόγευμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κανονικά στην κυκλοφορία το κέντρο της Αθήνας. Δύο χιλιάδες υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, διανύουν σήμερα την τελευταία τους ημέρα στο δημόσιο καθώς

συμπληρώνεται το 8μηνο της διαθεσιμότητας και δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλη θέση εργασίας. Να μην υπογράψει τις απολύσεις εκπαιδευτικών κάλεσε τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ζητώντας να τοποθετηθούν σε νέες θέσεις όλοι οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, αλλιώς όπως είπε υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης.

Ο ίδιος ο υπουργός έκανε λόγο για ύστατη προσπάθεια προκειμένου να μην απολυθούν οι περίπου 200 εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν «δεσμεύσεις του παρελθόντος».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να ανακαλέσει την απόφασή της για απόλυση όσων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα