Συνεχίζονται οι καταθέσεις

«Τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ έπρεπε να ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ, όπως έκανε το Σώμα για κάθε ανώνυμη καταγγελία ή άλλη πληροφορία» είπε ο Αναστάσιος Μπάνος, νομικός σύμβουλος τους κράτους που αποσπάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου και κατέθεσε στο ειδικό δικαστήριο.

Αναφερόμενος στον πρώην Υπουργό, η δίκη του οποίου συνεχίζεται στο Ειδικό Δικαστήριο, τόνισε ότι ο Γιώργος Παπακωνστατίνου ενίσχυσε το νομοθετικό πλαίσιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και πως πάσχιζε να κρατήσει την χώρα όρθια.

Το
γεγονός ότι ποτέ δεν πήρε εντολη από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να ελέγξει τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά ότι ο πρώην υπουργός του είχε δώσει μόνο 10 ονόματα σε χαρτί για να κάνει το φορολογικό τους προφίλ, και όχι για επίσημο φορολογικό έλεγχο επανέλαβε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης.

«Όταν έχεις στοιχεία για φοροδιαφυγή τα χρησιμοποιείς τόνισε ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης και χαρακτήρισε το σι ντι για τη λίστα Λαγκάρντ χρήσιμο εργαλείο για στοχευμένους ελέγχους, προσθέτοντας πάντως ότι ο κ Παπαικωνστατίνου ήθελε να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή για να περιορίσει τις επιπτώσεις του μνημονίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα