Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τρόικα

Σεεξέλιξη βρίσκεται εως αυτή την ώρα στοΥπουργείο Οικονομικών, η κρίσιμηδιαβούλευση των επικεφαλής της τρόικαμε τους κυρίους Στουρνάρα, Στυλιανίδηκαι Σταικούρα προκειμένου να ολοκληρωθείη διαπραγμάτευση. Στησύσκεψη δεν συμμετέχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ΑντώνηςΜανιτάκης, ενώ πηγές του υπουργείουτονίζουν πως η διαπραγμάτευση με τηντρόικα συνεχίζεται και η ηγεσία τουυπουργείου προσπαθεί να κάμψει τιςόποιες ενστάσεις της τρόικας, για τηνένταξη 25.000 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητακαι εν συνεχεία στην

κινητικότητα.

Νωρίτερα,ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικέςεπικοινωνίες με τους κυρίους Βενιζέλοκαι Κουβέλη.

ΤοΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση που εξέδωσεαπόψε, επαναλαμβάνει την κατηγορηματικήαντίθεση του στην πιθανότητα λήψης νέωνδημοσιονομικών μέτρων.

Επιμένειότι πρέπει να αντικατασταθεί το ειδικότέλος ακινήτων υπενθυμίζοντας οι τρειςκυβερνητικοί εταίροι έχουν καταθέσειολοκληρωμένη πρόταση για ενιαίο φόροακινήτων.

Αντίθετοςμε την παράταση της πληρωμής του ειδικούτέλους μέσω της ΔΕΗ εμφανίστηκε και οΠρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε επικοινωνία πουείχε απόψε με τον Πρωθυπουργό.

Οκ. Κουβέλης τόνισε -σύμφωνα με πληροφορίες-πως θα πρέπει να ισχύσει η συμφωνία τωντριών πολιτικών αρχηγών δηλαδή το ειδικότέλος να ενταχθεί στον ενιαίο φόροακινήτων.

Οκ. Σαμαράς τον ενημέρωσε για την αυριανήσυνάντηση με την τρόικα ενώ και οι δύοσυμφώνησαν πως δεν υπάρχουν περιθώριαγια την επιβολή άλλων μέτρων.

Νέασυνάντηση μεταξύ των τεχνικών κλιμακίωντων υπουργείων οικονομικών, εργασίαςκαι της τρόικα αναμένεται να πραγματοποιηθείαύριο παρουσία του υπουργού ΕργασίαςΓιάννη Βρούτση.

Στοεπίκεντρο και πάλι της ρύθμισης χρεώνπρος τα ασφαλιστικά ταμεία με τις δυοπλευρές να εξετάζουν την καθιέρωση μιαςπάγιας ρύθμισης με 18 δόσεις και μιαςέκτακτης με 48 και τους εκπροσώπους τωνδανειστών μας να ζητούν την καθιέρωσηαυστηρών όρων και προϋποθέσεων υπαγωγήςστις ρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα