Αντιδράσεις για τις διαγραφές

Διαμαρτυρίες από συμμετέχοντες στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για κοινωφελή απασχόληση στους Δήμους πεντάμηνης διάρκειας καθώς όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη θέση στον οικείο δήμο, πρέπει να αποδεχθούν απασχόληση σε μακρινό δήμο που σημαίνει οικονομική επιβάρυνση αλλιώς αν αρνηθούν αποκλείονται από το πρόγραμμα και διαγράφονται από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η Θεοδώρα Κρασάκη μια εκ των διαχειριστών

ιστοσελίδας διαμαρτυρίας στο facebook η οποία αφού αρνήθηκε θέση την διέγραψαν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Κώστα Παπανελόπουλο χαρακτήρισε παράνομη την πρακτική αφού δεν υπήρχε σχετική αναφορά στην προκήρυξη παρά μόνο αναρτήθηκε μια απόφαση στο διαδίκτυο την Παρασκευή.

«Όσοι αρνούνται θέσεις εργασίας θα βρίσκονται αυτομάτως εκτός λίστας ΟΑΕΔ, βάσει νόμου», δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Διοικητής του Οργανισμού Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά τις αντιδράσεις για τη διαγραφή από τα μητρώα όσων συμμετέχουν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αλλά αρνούνται την τοποθέτηση σε μακρινό δήμο.

Επισήμανε ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί και σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο καθώς όπως είπε δεν μπορεί να παραβεί το νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα