Συνεχίζεται το κύμα μεταναστών

Στην πλατεία Ομόνοιας βρίσκονται από το πρωί περίπου 200 Σύροι μετανάστες, πρόσφυγες πολέμου, οι οποίοι έφτασαν από την Σάμο στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.

Απευθύνουν έκκληση στον κόσμο για τρόφιμα και ρούχα και δηλώνουν ότι το βράδυ θα το βγάλουν στην πλατεία ή στο πεδίον του Άρεως που θα μεταφερθούν σε λίγη ώρα. Ανάμεσα τους πολλά γυναικόπαιδα και ανήλικα παιδιά.

Επιθυμία τους, όπως δήλωσαν στον Αθήνα 9.84, είναι

η προσωρινή εγκατάσταση τους στην Ελλάδα ούτως ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να φύγουν σε κάποια από τις ευρωπαϊκές χώρες της αρεσκείας τους.

Εν τω ματαξύ, για τρίτη εβδομάδα παραμένουν σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως οι περίπου 500 μετανάστες, τριάντα από τους οποίουςαναχώρησαν το πρωί για τη Θεσσαλονίκη με στόχο να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξασφαλίζοντας χρήματα είτε από συγγενείς και φίλους που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Στο Πεδίον του Άρεως, σύμφωνα με εκπροσώπους ΜΚΟ, το 1/3 των μεταναστών που βρίσκονται σε σκηνές είναι παιδιά, μεταξύ των οποίων και 10 ασυνόδευτα παιδάκια που είτε έχασαν στην πορεία της διαδρομής τους γονείς τους, είτε έχασαν τους γονείς τους στον πόλεμο της χώρας τους.

Να επισημάνουμε ότι οι ΜΚΟ προσφέρουν, σε καθημερινή βάση, περίπου 900 σάντουιτς και τυρόπιτες στους μετανάστες και στα παιδάκια και γάλα μακράς διαρκείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα