Νέα προσφυγή κατά της απεργίας

Φως στο βάθος του τούνελ για τα πανεπιστήμια. Θετική στις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για αναδιάρθρωση διοικητικών υπηρεσιών η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ικανοποίηση επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο σήμερα προσέφυγε για τέταρτη φορά στη δικαιοσύνη κατά

της νέας 48ωρης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΜΠ. Αργά χθες το βράδυ, η σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ζήτησε την αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το μέτρο «αμφισβητούμενης εγκυρότητας».

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι θα αρχίσει άμεσα η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας ώστε να επανατοποθετηθούν σε αυτά 650 από τους 1.165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έκανε γνωστό ότι εντός των προσεχών ημερών το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.

Για τεράστια ζημιά που θα υποστούν τα ερευνητικά προγράμματα του Μετσόβιου, εάν παραμείνει κλειστό το Ίδρυμα, έκανε λόγο ο Γιάννης Καλογήρου, καθηγητής τεχνολογικής οικονομικής στο Μετσόβιο, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη. Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα θα είναι τόσο σε οικονομικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς το Πολυτεχνείο συμμετέχει και συντονίζει πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά ανταγωνιστικά προγράμματα.

Μια άλλη πτυχή στο θέμα έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναπληρωτής καθηγητής διοίκησης και οικονομίας της εκπαίδευσης στο Καποδιστριακό. Μιλώντας επίσης στον Αθήνα 9.84 τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, υποστήριξε ότι θα έχουν μεγαλύτερο κόστος οι πανεπιστημιακές έρευνες, αν τεθούν σε διαθεσιμότητα οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα