Συζήτηση επί των προγραμματικών

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και υπουργών συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια και μάλιστα σύντομα -όπως είπε- επαναβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι προτίθεται να προωθήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα το ζήτημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε γνωστό ότι άμεσα θα τεθεί σε λειτουργία η μονάδα απεξάρτησης στις φυλακές των Διαβατών

,καθώς και τρία νέα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας , στις φυλακές Νιγρίτας, Χανίων Κρήτης και Δομοκού.

"Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που άλλαξε τη μεταπολίτευση" τόνισε ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος. Για το μισθολογικό των ενστόλων γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν αποδεσμευτεί χρήματα από εξοπλισμούς, τα οποία βρίσκονται στο υπουργείο οικονομικών για να πληρωθούν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εθελοντικής στράτευσης των γυναικών. "Η πρόταση αυτή που εκφράστηκε από τον κ. Καμμένο βρίσκει αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ" σχολίασε -μέσω twitter- η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου.

"Με το πελατειακό κράτος πρέπει να τελειώνουμε αυτήν την περίοδο" τόνισεο πρώτος ομιλητής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος.

Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων προκύπτει ότι τα τρία αυτά κόμματα απορρίπτουν το φλερτ για συνεργασία που τούς απηύθυνε χθες από το βήμα της βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα καταψηφίσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στο τέλος της τετραετίας η Ελλάδα θα έχει αφήσει πίσω της την κρίση και τα μνημόνια και θα έχει απαλλαγεί οριστικά από την επιτροπεία, τόνισε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, στα μέσα Νοεμβρίου, ώστε έως τότε να βρεθούν ισοδύναμα, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις. Ωστόσο, την ίδια ώρα, μέσα στο 2016 έρχονται συνολικά φόροι 49,5 δισ. ευρώ, με νέα μέτρα ύψους 4,35 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, αυξάνεται του χρόνου και η ανεργία, που θα φτάσει στο 25,8%, έναντι 25,4% φέτος.

"O κ. Τσίπρας μοιάζει σαν τον πρωταγωνιστή της ταινίας «η μέρα της Μαρμότας»", είναι το αιχμηρό σχόλιο του Ποταμιού αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού κατά την έναρξη της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Bουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα