Χωρίς λεωφορεία ως τη Τρίτη

Τη Τρίτη στις 10 το πρωί θα αποφασίσουν οι οδηγοί στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ στη γενική συνέλευση, το μέλλον της κινητοποίησής τους. Παράνομη κρίθηκε εν τω μεταξύ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος και την οποία συνεχίζουν οι οδηγοί

στα λεωφορεία. Στην κυκλοφορία επανήλθαν κανονικά τα τρόλει, ο προαστικός και ο ΟΣΕ, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων. Ικανοποιημένη από τις εξελίξεις εμφανίζεται η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Η ΓΣΕΕ ζητά από τηνκυβέρνηση διάλογο με τα συνδικάτα, μεεπίκεντρο «τη Συλλογική ΣύμβασηΕργασίας», προκειμένου να βρεθεί λύσηστα προβλήματα που δημιουργεί το ενιαίομισθολόγιο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τις κινητοποιήσεις ανέστειλαν και οι τεχνικοί στα λεωφορεία, όπως είχε προαναγγείλει, το πρωί, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Σωματείου, Απόστολος Ραυτόπουλος. Ωστόσο, τα λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα. Οι οδηγοί συνεχίζουν την απεργία. Νέα προσφυγή της διοίκησης των Οδικών Συγκοινωνιών για τη σημερινή και την αυριανή απεργία.

Ικανοποιημένο δηλώνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωση του τονίζει πως «οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι μπορούν να υπερασπίζονται τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα τους, χωρίς να έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα και τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Διαβάστε την προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα