Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

Ζυμώσεις σε όλα τα επίπεδα με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και έντονη αντιπαράθεση συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό. Μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να παίξει κανείς με την υγεία των πολιτών, διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως, επειδή δεν κατάφερε να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους, τώρα επιχειρεί
να βγάλει τα σκουπίδια.

Στη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης, ο κ. Ντινόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην πρακτική της Περιφέρειας Αττικής λέγοντας: «Κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος. Η Περιφέρεια Αττικής θέλει λέει να μην προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Με κίνδυνο όχι μόνο να χαθούν κοινοτικά κονδύλια αλλά να πάμε την επίλυση αυτού του προβλήματος σε καμιά δεκαριά χρόνια πίσω.

Έντονη κριτική, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής, καλώντας τους να πουν αλήθειες στο λαό και δηλώνοντας ότι θα είναι «ωσεί παρών» στην ψηφοφορία επί της πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης. «Μέχρι να λεχθούν αλήθειες, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, τι θα γίνει τα μείζονα θέματα δεν επιθυμώ να συμμετάσχω σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα είμαι ωσεί παρόν» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού, από την παρούσα Βουλή, προκειμένου έως τη λήξη της τετραετίας να διαπραγματευθεί το χρέος, να συμφωνήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να αλλάξει το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο, πρότεινε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης. Ο κ. Λυκούδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι υπάρχουν κρίσιμα θέματα στην παρούσα φάση που απαιτούν αυξημένες πλειοψηφίες.

Υπέρ των ευρύτερων πλειοψηφιών που θα ανοίξουν τον δρόμο για τις απαιτούμενες τομές τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, στη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα ο βουλευτής μίλησε για σοβαρές αστοχίες της κυβέρνησης και ευθύνες στο κόμμα του.

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «ανεύθυνη και λαϊκίστικη πολιτική και πειραματικούς αριστερισμούς», με κίνδυνο όπως είπε «να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή και Βενεζουέλα, χωρίς όμως πετρέλαιο».

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει «το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, υπογραμμίζοντας ότι με ευκολία ακυρώνει τον διαγωνισμό, χωρίς να καταθέτει εναλλακτικό σχέδιο και πετάει το μπαλάκι στους δήμους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα