Αύριο το κρίσιμο ραντεβού

Αύριο τελικώς, στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για απόψε συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σε δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διέψευσε ότι υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τόνισε ότι «η σημερινή αναβολή οφείλεται

στη μη ολοκλήρωση των συζητήσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων και των αρμόδιων υπουργείων». Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι παραμένουν εκκρεμή αρκετά θέματα προς διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανοιχτά ακόμη θέματα είναι οι αποχωρήσεις από το δημόσιο, το ειδικό τέλος ακινήτων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες και οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

Στελέχη του ΥΠΟΙΚ τόνιζαν, νωρίτερα, ότι οι απολύσεις στο δημόσιο και οι τιμές των φαρμάκων περιλαμβάνονται στις προαπαιτούμενες ενέργειες για τη δόση του Μαρτίου, η οποία θα εκταμιευτεί μόλις οι στόχοι επιτευχθούν

Έως αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Πριν από λίγο, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ενώ αποχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Ηελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει ταόρια της», αναφέρει σε ανακοίνωση τηςη ΔΗΜΑΡ, καλώντας ταυτόχρονα την τρόικακαι τους Ευρωπαίους εταίρους να καταλάβουνότι χρειάζεται ευελιξία, συμπληρώσειςκαι τροποποιήσεις που θα κάνουν δυνατήτην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Σ'αυτό το πλαίσιο η ΔΗΜΑΡ προτείνει εκνέου την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση,την αύξησή του αριθμού των δόσεων τωνληξιπρόθεσμων οφειλών και την υποστήριξητων ανέργων και ειδικά των νοικοκυριώνπου δεν έχουν κανέναν ενήλικα εργαζόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα