Συνάντηση τρόικας με Βρούτση

Σεεξέλιξη αυτή την ώρα η συνάντηση τωνεπικεφαλής των δανειστών με την ηγεσίατου Υπουργείου Εργασίας. Στηνσυνάντηση που είχαν νωρίτερα στοΥπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα μεκορυφαίο παράγοντα του Υπουργείου, ηελληνική πλευρά έθεσε ως βασικό επιχείρηματην πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού,προκειμένου να «χαμηλώσει» τις απαιτήσειςγια τα πρόσθετα μέτρα το 2014. «Οιαριθμοί είναι ικανοποιητικοί για ναστοιχειοθετήσουμε μια καλήεπιχειρηματολογία,», δήλωσε χαρακτηριστικά,ενώ χαρακτήρισε την πρώτη συνάντηση μετους Πολ Τόμσεν και Ματίας Μορς ως «μιακαλή, κλασική, ικανοποιητική

συνεργασία.

Στοτραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκανμεταξύ άλλων ο προϋπολογισμός για το2014 και οι αποκρατικοποιήσεις, ωστόσοδεν συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα γιατη δόση του 1 δισ. Ευρώ, το χρηματοδοτικόκενό και ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα.

Γιατο θέμα της μείωσης του Ειδικού Φόρουστα Καύσιμα ο ίδιος παράγοντας υποστήριξεότι ενδεχομένως να τεθεί όταν θα υπάρξουνπληρέστερα στοιχεία για την απόδοσητου μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στηνεστίαση. Νέα συνάντηση κλείστηκε γιατην Παρασκευή.

Ηεπίσκεψη της τρόικας στο Υπουργείο ήτανπάντως επεισοδιακή τόσο κατά την είσοδοόσο και κατά την έξοδο, όταν οι εκπρόσωποιτων δανειστών φυγαδεύτηκαν από τουπόγειο του υπουργείου, η είσοδος τουοποίου είχε αποκλειστεί από καθαρίστριες,οι οποίες έχουν επίσης τεθεί σεδιαθεσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα