Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με δημοσιογράφους

Επίσημη πρώτη του Αρχηγού του ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χρ. Μανωλά με τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση, αν τα ΚΨΜ, θα περάσουν στους ιδιώτες, που θα εισπράττουν και τα αντίστοιχο κέρδος από την πώληση των προϊόντων τους στους στρατιώτες, που υπηρετούν τη θητεία τους, ο Α/ΓΕΣ είπε ότι, « το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Θήβα είναι πιλοτικό και θα αξιολογηθεί. Στόχος είναι, να μην επιβαρυνθούν και
άλλο οικονομικά οι οικογένειες των στρατιωτών που υπηρετούν τη θητεία τους.».

Επίσης ο Αρχηγός στρατού τάχθηκε υπέρ της αγοράς ελληνικών προϊόντων που θα καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης των Μονάδων, επισημαίνοντας ότι: «Βεβαίως, στο πλαίσιο του νόμου και των δυνατοτήτων, θα προωθήσουμε την αγορά ελληνικών και τοπικών προϊόντων, για ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών. Όπου γίνεται - και ευκαιρίες μπορούμε να βρούμε πολλές και σε πολλούς τομείς με ευελιξία και δημιουργικότητα- αυτό γίνεται, αλλά θα το ενισχύσουμε σημαντικά».

Ευχάριστη έκπληξη, ειδικά για τους νέους, οι απόψεις του Στρατηγού, για τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Και φυσικά, διευκρινίστηκε από δημοσιογράφο πρώην αξιωματικό απόφοιτο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων «μεγαλύτερης Τάξης» από τον Στρατηγό, ότι η στρατιωτική αγωγή επιβάλει την προσφώνηση «κύριε Αρχηγέ», διότι έτσι τιμάται ο θεσμός που εκπροσωπεί, αλλά και διότι διασφαλίζεται και η αξιοπιστία του Δημοσιογράφου.

Χρήστος Καπούτσης
Keywords
Τυχαία Θέματα